Mansikan itsepoiminta Huittinen

Mansikan itsepoiminta alkaa parhaaseen mansikka-aikaan heinäkuussa

Mattilan Marjatilalla poimittavia mansikkalajikkeita on useita. Pyrimme viljelemään mansikoita hyvin sekä pitämään rikkakasvit aisoissa jotta poimintaretki onnistuisi helposti ja mukavasti. Ennen poimintaa katsotaan juuri sinun käyttöösi ja makuusi sopivin lajike; Sonata, Rumba ja Salsa sopivat niin suuhun, hilloksi kuin pakkaseenkin ollen hyviä yleismarjoja. Tai miten olisi Allegro ja Honeyoe. Ota yhteyttä etukäteen tai aja suoraan marjatilan pihaan − tervetuloa poimimaan mehukasta mansikkaa Huittisiin!


Miten mansikan itsepoiminta toimii?

Mansikan itsepoimintaan lähdetään liikkeelle kahvila-myymälä Hiidenkolosta, jossa tyhjät astiat punnitaan. Omien astioiden puutteen voi korjata ostamalla astian myymälästä. Poimintapaikalle opastetaan ja tarvittaessa opastetaan myös itse poiminnassa.

Mansikan itsepoiminta tapahtuu oppaan näyttämästä kohdasta lukien järjestyksessä. Lopetuskohtaan laitetaan rivimerkki, josta seuraava poimija pääsee jatkamaan. Näin toimien varmistamme sen, että rivit tulevat poimittua säännöllisesti ja jokaiselle poimijalle on runsaasti marjoja tarjolla. Samaa riviä poimitaan uudelleen aikaisintaan kahden vuorokauden kuluttua.


Maksaminen ja muuta huomioitavaa

Poiminnan jälkeen tuotteet maksetaan Hiidenkololle, josta löytyy myös käsienpesupiste ja WC. Maksuvälineenä käy käteinen tai yleisimmät pankkikortit.

Kuumalla ilmalla kannattaa pellolle ottaa mukaan päähine ja juomista. Mikäli hiljattain ei ole satanut, pellolla pärjää yleensä lenkkareilla. 

Lapset ovat tervetulleita poimimaan pellolle. Ja kun poimiminen alkaa kyllästyttää, löytyy pihasta keinuja, leikkimökki ja muuta mukavaa touhuttavaa.


Kotimaista mansikkaa itse poimittuna

Mansikan itsepoiminta on paitsi hyvä tapa hankkia haluamasi määrä marjaa, myös mukava elämys. Pakasta, mehusta tai syö sellaisenaan − Mattilan Marjatilan makeat mansikat soveltuvat moneen eri käyttötarkoitukseen. Tilalle on alle tunnin matka isommista kaupungeista kuten Pori, Turku ja Tampere, joten voit lähteä vaikka koko perheen voimin poimimaan talven varastot täyteen mansikkaa.